latvijaspirts.lv
      
2024. gada 19. marts
Latvijas Pirts 2012>>>
Kontakti - Контакты - Contakt .
Kā aizbraukt! ДОРОЖНАЯ КАРТА KELIO ŽEMĖLAPIS
PROGRAMMA LV
ПРОГРАММА RU
Preses relize
Пресс релиз
Nedēļa pirts mākslai
Dalībniekiem!
Для участников!
Rallijs Siguldas gars 2012
Ралли Сигулдский пар 2012
BARREL pirts
RIPOPIRTS pirts
Gvido pirts
Pārvietojamā pirts
Dzintara dziednīca
Pirts cepures no Beverīnas
С. Слубский - банная школа СТАЛЕВАР (Maskava)
Десант литовских баньщиков - Lietuviškos pirties bičiulių draugija
Viktors Djundiks, masieris, Su-Džok praktiķis
Baltijas SPA asociācija - Балтийская СПА ассоциаця - MasterClass
Ирэна Платкова Серебряные призёр VI I Балтий
Чырва Николай - остеопат (St. Pēterburga)
Latgales Pirts Ordenis
Hardijs Ķīsītis, masieris, fizioterapeits
Kiro Cosmetics
Audumu fabrika A GRUPĖ
Pirts skola
Vladimirs Gorškovs - sertificēts masieris
Zāļu laumiņas Laura un Evita
Вероника Немцова - массажист, биоэнергети
Scenar terapija
T.T MASK, māli un mālu produkti (Francija)
Farmācijas muzejs
Bezkontakta masāža ar kristāliem
Сaулея СПА (Каунас)
DENS terapija, Karlovi Vari sāls
Grauzdētas mandeles no IK Budzis
AURAS FOTO
BDK Laboratory produkti
Organisma testēšana
Šungita produkti
Ervīns Lenšs
Istaspirtslietas.lv
Ezotērikas un skaistumkopšanas centrs - Skaistumam un Harmonijai
Atklātais starptautiskais pirtnieku meistarības čempionāts Latvija-2012"
Latvijas pirts 2011 - Latvian sauna - Латвийская баня
Pirtnieku saiets Siguldas Brūveros - kurš ir meistarīgākā pēriena autors šogad?
Festivāls vieno dabu un cilvēku
MIX TV: ОСОБЕННОСТИ НАЦИОНАЛЬНОЙ БАНИ В КРИМУЛh
Сигулдский край соберёт лучших банщиков h
Паро-олимпийские игры
Pirtnieku saiets Siguldas "Brūveros": kurš ir meistarīgākā pēriena autors šogad?
Pirts nedēļa rit pilnā sparā
Calendula
Pērties ir jāprot
LOGO Reklāmas materiāli
                               
Festivāls vieno dabu un cilvēku

http://www.siguldaselpa.lv/ 

Silvija Mača
2012.gada 9.augusts

 

„Vieglu garu!” tā klātesošajiem meistariem un sabraukušajiem viesiem pirtnieku festivālā „Latvijas pirts 2012” vēlēja namatēvs Uldis Dvinskis. Un patiesi – jūlija pēdējās un augusta pirmās dienas Siguldas novada „Brūveru” mājās aizritēja karsti un spraigi – dažādu meistarības čempionātu, sacensību, pirts izdarību un baudīšanas prieku piesātinātas.

Sabraukušo pirtnieku mērķis – popularizēt veselīgu dzīvesveidu, kopt pirts kultūru, dalīties pieredzē ar kolēģiem, izzināt labas pirts knifiņus, bet klātesošajiem – pilnā mērā baudīt piedāvātos pakalpojumus. Vesela „Masieru pilsētiņa” sagaidīja interesentus – te masēja un karsēja, svēra un pēra, smērēja un peldināja, andelēja un diagnosticēja, te klausījās zinošu zāļu tēju speciālistu lekcijas un neskopojās ar padomiem pirts slotiņu siešanas prasmēs. Vienlaikus arī paši pirtnieki paguva ne tikai izrādīt savu varēšanu, bet arī tie, kas vēlējās, varēja startēt tautas rallijā „Siguldas gars 2012”. Pašmāju un ārzemju viesi atraktīvā veidā iepazina Siguldas novada pirtis un skaistākās dabas ainavas.

Pirts jau no seniem laikiem ir cieši saistīta ar ārstniecību – tā attīra fiziski, nostiprina garīgi un harmonizē. Pirts aicina cilvēkus atgriezties pie dabas un vairāk izmantot šos vienkāršos, lētos, iedarbīgos un ārstnieciskos dabas līdzekļus, lai varētu dzīvot saskaņā ar dabu un sevi. Ne velti pirtnieku festivāls ir ieguvis lielu interesi un atsaucību. Arī šoreiz, iepazīstot dažādu tautu pirts kultūru, kas tik cieši saistīta ar dabas veltēm, gan dalībnieki, gan skatītāji guva vērtīgu informāciju, paši uz savas ādas baudot dažādas pirts procedūras, pēršanas stilus, skaistumkopšanas metodes un veselīgas dzīvošanas pamatprincipus.

Festivāla ietvaros notikušajā čempionātā piedalījās labākie pirtnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Izraēlas. 1.vietu čempionātā izcīnīja Ernesta Vajorniene no Lietuvas, 2.vietu ieguva Vladimirs Grigorjevs no Sanktpēterburgas (Krievija), bet 3.vietu izcīnīja Robertas Gruzinskas no Lietuvas, aiz sevis 4.vietā atstājot vienu no četriem Latvijas pārstāvjiem – Daigu Liepu.

 
Masieri rādīja, ko nu katrs prot, un piesaistīja klientus gan ar atraktīvu tēlu, gan neierastām masāžas metodēm. (Ieva Karlsberga)
Virtuozais un maigais masieris Pāvels ir pirts festivālu mīlulis. Tikt pie viņa uz masāžas procedūru ir īsta bauda. (Silvija Mača)
Masāžām īpašu baudu piešķīra dzīvās mūzikas pavadījums. (Ieva Karlsberga)
Kas var būt īpašāks par Baldones dūņām! – ir pārliecināti Latvijas pirtnieki. (Aivars Lapiņš)
Festivālā bija iespēja izbaudīt gan ierastas, gan pavisam neierastas pirtis. (Ieva Karlsberga
Ūdens kontrasta procedūras ir vienas no galvenajām pirts apmeklējuma laikā. (Aivars Lapiņš)
Slotiņa vajadzīga ne tikai pēršanai, tikpat prasmīgi jāprot sasiet kuplo, uz galvas liekamo – papardes, kļavu lapu zariņu un piparmētru – atvēsinošo slotiņu. (Silvija Mača)
Vietējā uzņēmuma „Scenar Baltic” paviljonā rosījās Unas Brosovas ģimene trijās paaudzēs. Uz vietas ar aparatūras palīdzību tika diagnosticētas vārīgās vietas organismā un piedāvātas metodikas ārstēšanai. Una ir pārliecināta – ja ir ceļš uz slimību, tad tāpat jābūt arī ceļam atpakaļ uz veselību. (Silvija Mača)
Pirmo reizi festivāla ietvaros tika rīkots tautas rallijs, kurā astoņas komandas devās piecos pārbraucienos, iepazīstot Siguldas novadu, pārbaudot savas zināšanas pirts lietās un parādot veiklību. Piestājot brīvdienu mājā „Umerīši”, rallija dalībnieki demonstrēja spēku, skaldot malku, kā arī atbildēja uz jautājumiem, kā, piemēram, kādu koku dēļi izmantojami pirts iekšējai apdarei vai kādas pirtsslotas izmatojamas procedūrām. Tāpat viņiem nācās pastāstīt kādu ar pirti saistītu gadījumu vai negadījumu. Lai ralliju vērstu atraktīvāku, citos pieturas punktos dalībniekiem vajadzēja šaut ar loku, ietērpties Livonijas pils ordeņa bruņinieku tērpos, salikt puzli – Siguldas karti – un veikt vēl citus pārbaudījumus, bet noslēgumā sacensties alus dzeršanā. (Aivars Lapiņš)
 

   

galerija