latvijaspirts.lv
      
2024. gada 28. marts
Atgriezties uz sākuma lapu
Pirts skola
Pirtnieki - skolas absolventi
Atjauno pirtnieka profesiju
Skolas izveide palīdzēs uzlabot pakalpojumu kvalitāti nozarē
Direktore ar pirtsslotu
«Iļģi» izdziedājuši veltījumu latviešu pirts rituālam- Tur Saulīte pērties gāja
Te nu tā ir - latviska pirts mūzika
Ļāvos pierunāt sevi izmēģināt pirtnieka pērienam "Pirts skolas" preses konferences laikā – tā, protams, notika pirts telpās.
Ziemas Slota 2013 (Video!)
Albums Tur saulīte pērties gāja aprīlī iekļuvis Pasaules mūzikas Top 20 Eiropā

 

Pirts Skola
Rīga, J. Asara iela 5, 133. kabinets,
Tālr. 26335578,25447393,
e-pasts:
info@pirtsskola.lv 

nauris@pirtsskola.lv

 

Albums Tur saulīte pērties gāja aprīlī iekļuvis Pasaules mūzikas Top 20 Eiropā

 Grupa IļģiI 4.vietā „Pasaules mūzikas” Top 20 Eiropā!


Grupas Iļģi jaunākais albums Tur saulīte pērties gāja aprīlī iekļuvis „Pasaules mūzikas” Top 20 Eiropā (World Music Charts Europe)


Labāko „Pasaules mūzikas” disku sarakstā aprīlī Eiropas eksperti albumu ierindojuši 4.vietā. Komentējot albumu, saraksta sastādītāji saka:
“Svinot savu 30.dzimšanas dienu Iļģi nekādā veidā neizrāda ilgmūžību, vismaz ne mūzikā. Albuma atmosfēra ir rāma un apdomīga - gluži tāda (kā atklāj rakstītais diska bukletā) kā latviešu pirtī. Vislabāk šo mūziku klausīties pirms, pēc vai pēršanās laikā. Šis noteikti nav sliktākais veids kā pavadīt vakaru!”

Grupas Iļģi līdere Ilga Reizniece neslēpj prieku par šo Latvijas mūzikas panākumu Eiropas mērogā:
„Pirmais aprīlis mums atnesis patīkamu pārsteigumu, kas tomēr nav vis nekāds 1. aprīļa joks. Par šo novērtējumu jūtamies ļoti pagodināti un īpašs prieks, ka tas izdevies, sadarbībā ar Latvijas izdevniecību "Upe tuviem un tāliem" , nevis prestižu Eiropas mūzikas zīmolu! Turklāt, lai arī mūzikas apskatnieki ir no Eiropas, vērtēta tiek mūzika no visas pasaules. Vārdu sakot - laba un raiba kompānija J”

Šī ir jau trešā reize, kad Eiropas prestižākajā Pasaules mūzikas aptaujā iekļūst Iļģu radītā mūzika. 2003.gada novembrī albums Kaza kāpa debesīs ieņēma 17.vietu, bet 2006.gadā Ne uz vienu dienu nokļuva pat saraksta otrajā vietā, uzturoties aptaujā 4 mēnešus.
_______________________________________________________________________
Par World Music Charts Europe (WMCE)
WMCE 1991.gadā nodibināja 11 Eiropas valstu 11 radio producenti. Šobrīd ik mēnesi 47 pasaules mūzikas speciālisti 23 Eiropas valstīs atlasa 10 viņuprāt tā brīža labākos pasaules mūzikas ierakstus un savu izvēli dara zināmu WMCE, kas apkopo informāciju un reizi mēnesi sastāda Pasaules mūzikas top 20 Eiropā.
Saraksta izveidē iesaistīti tikai īpaši atzīti producenti un radio profesionāļi, kuri savās valstīs jau ilgāku laiku veido pasaules mūzikas programmas un saucami par īsteniem ekspertiem!  Ikmēneša pasaules mūzikas Top 20 tiek atskaņots radiostacijās visā Eiropā, bet oficiālais saraksts tiek atspoguļots neskaitāmos mūzikas veikalos un specializētajos preses izdevumos un pasaules mūzikas vietnēs internetā.

Tur saulīte pērties gāja, kas saņēmis arī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kā 2011. gada labākais tautas mūzikas albums, pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā un lejupielādējams iekš iTunes  un Amazon

galerija